Energimærkning af erhvervsejendomme

CM5 har den udvidede energikonsulentuddannelse som gør, at vi også må energimærke store ejendomme, herunder også erhvervsejendomme.
Så uagtet om I skal sælge eller udleje jeres erhvervsejendomme, kan CM5 bistå med hurtig og professionel energimærkning.

Formålet med energimærkning af erhvervsejendomme.

Energimærket har til formål at synliggøre hvor meget energi bygningen bruger.
Ydermere klarlægges der, hvilke rentable energibesparelsesforslag der kan udføres, hvad investeringsomkostningerne er, samt den faktiske besparelse.

Hvem er omfattet?

Handels- og servicevirksomheder er som udgangspunkt altid omfattet.
Ved salg eller udlejning af
erhvervsejendomme skal der forelægge et gyldigt energimærke.
Energimærket har en gyldighed på 10 år.

Hvem er undtaget?

Mindre bygninger under 60 kvm.
Produktions- og lagerbygninger.
Mindre garager og værksteder.
Landbrugsejendomme. m.fl.

Hvad koster energimærkning af erhvervsejendomme?

Det afhænger af mange faktorer, bl.a. ejendommens kompleksitet og størrelse. Vi udfører energimærkning på erhvervsejendomme i hele landet, kontakt os på nedenstående formular, og vi vender tilbage med et tilbud på energimærkning af netop Jeres ejendom.

Energimærke af erhvervsbygninger

Energimærker for erhvervsbygninger er et system, der hjælper ejere og lejere af erhvervsbygninger med at få en bedre forståelse af bygningens energieffektivitet. Dette kan være et nyttigt værktøj, når man skal vurdere, om en bygningens værdi, eller om der er behov for at foretage energiforbedringer.

Energimærkerne rangerer bygningerne på en skala fra A til G, hvor A er den mest energieffektive og G er den mindst energieffektive. Energimærkerne tager højde for en række faktorer, såsom bygningskonstruktion, varmeanlæg, belysning og ventilation. Derudover tager energimærkerne også hensyn til bygningens alder, da ældre bygninger ofte har en lavere energieffektivitet end nyere bygninger.

Energimærker for erhvervsbygninger er opdelt i 2;

Et primær del, der vurderer bygningens energieffektivitet i dag, og en sekundær del, der vurderer den potentielle energieffektivitet, hvis der foretages energiforbedringer. Dette kan være et nyttigt værktøj for ejere og lejere, der ønsker at investere i energiforbedringer for at øge bygningens værdi og reducere driftsomkostningerne.

Energimærkerne er ikke kun nyttige for ejere og lejere af erhvervsbygninger. De kan også være en nyttig værktøj for myndigheder og offentlige institutioner, der ønsker at opnå en bedre forståelse af bygningsmassens energieffektivitet og dermed identificere mulige mål for energibesparelser.

Det er værd at bemærke, at energimærkerne ikke er en fuldstændig vurdering af bygningens energieffektivitet. De er designet til at give en generel idé om bygningens energieffektivitet, men de tager ikke højde for en række faktorer, såsom bygningens beliggenhed, brugen af bygningen og de mennesker, der bruger den. Derfor bør energimærkerne altid ses som et supplement til en mere detaljeret vurdering af bygningens energieffektivitet.


Kontakt os

Læs mere om energimærkning af erhvervsejendomme på energistyrelsens hjemmeside.